het was zwarte Georgette
van schele Swa met de witte broek
die kwam zeggen tegen Net
van de rosse Eric Van der Snoek
dat Stan de zoon van dikke Lou
een accident had gekregen
hij kwam van ’t café met zijne velo
‘t kwam door de vettige regen
Georgette wist het van Trien
van Jos den natte handdoek
die hadden Jef zijn klak gezien
aan de Keer op den hoek
een beetje verder aan de vaart
lag er een been van de Jef
Trien was van de kaart
dat is straf dat ik dat tref
een beetje verder nog een arm
en Stan zijn linkervoet
amaai zei Trien nu wordt het warm
ik denk dat ik overgeven moet
en dan voor ’t huis van de zot
van ’t dorp het hoofd van Stanneman
vroeg zij aan haar man, was ’t nu begot
zou er iets gebeurd zijn met de Stan?