Dementie
Dementie is een ziekte die een ieder kan treffen,
Je kan er niks tegen doen, het zal je geheugen opheffen.
Je gaat langzaam aan vergeten wat je elke dag hebt gedaan.
Beetje bij beetje kan je niet meer op je eigen benen staan.
Mijn oma is dement en ik kan er niks aan doen,
Ik vind het jammer want ik mis mijn oma van toen.
Ik vraag me wel eens af wanneer ze haar kleinkinderen gaat vergeten,
De ziekte vordert snel, nog even en ze weet niet eens meer hoe we heten.
Ben ik daar laatst geweest maar ik denk dan toch,
Het doet me zeer om haar zo te zien want weet ze dat nog?
Mijn oma zo te zien, dat doet me zeer,
Ik denk dan toch, nog even en dan kent ze mij niet eens meer.