Als je 'n ernstige ziekte hebt, kijk dan eens goed om je heen,
Geloof het maar, je staat niet alleen.
Je ziet het niet meer zitten, en ziet alleen maar een zwart gat,
En denkt bij jezelf, de dokter heeft zich vergist, dat is zo zeker als wat.
Oh nee, het is toch waar,
Je raakt in paniek, en je voelt je zo naar.
Als de dokter zegt, U moet er mee leren leven,
Doe dan je best, om toch naar iets in de toekomst te streven.
Het moet je toch lukken,
Om toch die stemming, 'n beetje te drukken.
En weet je nu niet meer, hoe het verder moet,
Ga dan naar 'n tehuis met hele zieke mensen, dan voel jij je nog 'n beetje goed.
Tel elke avond de positieve dingen van de afgelopen dag,
Dan voel je, je misschien toch nog gelukkig, dat jij ook morgen nog tellen mag.