'n Hond en 'n baas, het vormt 'n mooi paar,
Ze blijven dan ook jaren bij elkaar.
'n Hond is z'n baas eeuwig trouw,
En als het beestje er niet meer is, dan is de baas in de rouw.
'n Hond in huis is altijd vrolijk, en nooit 'n chagerijn,
Wat sommige mensen toch wel eens zijn.
De hond kan je troosten als je eenzaam of verdrietig bent,
En is altijd degene die plezierig door het huis heen rent.
De hond in een buitenhok,
Doet alles voor z'n baas, zelfs stellen met de stok.
De hondensport zit baas en hond in het bloed,
En oh, wat zijn ze beiden trots, als het gaat geweldig goed.