Ik ben gek! Van gratis spullen
Van kunstenaars en onbenullen
Ik ben gek op zinloosheid
En heb een overvloed aan tijd
De "bittere" bezigheidstherapie
Met een Kir Royale of drie
Waterfietsend in gedachten
Langs pompeuze Keizersgrachten
Met een koelboxje of vijf
En een minder pompeus bovenlijf
Ontbloot het leven tegemoet
De waterfietsende Dronkemansstoet
Het verdunde zeemansbloed
Zet aan tot een ballade
Die mensen verwenst aan de kade
Voor hun verfoeilijke fatsoen
En de zaken die zij doen
Maar helaas, vandaag geen tijd
Mijn geld aan andere dingen kwijt
Het kopen van veel te dure kleren
De kapper met een bezoek vereren
De waterfiets nog niet verdiend
Ik moet mooi zijn voor mijn vriend
Misschien niet wat ik perse wil...
Mijn wensen zijn angstvallig stil...
Mooi zijn, want hersens zijn niet genoeg
Mooi zijn, als parel voor de kroeg
Mooi zijn, om mezelf te waarderen
Voor lompe boeren en deftige heren
Mooi zijn, net als mijn vriendinnen
Mooi zijn, zodat ze mij beminnen
Mooi zijn, lief, en trouw, en aardig
Maar ben ik de schoonheid wel waardig?