Meer dan een hand op je schouder leggen
en het toespreken van woorden gevuld met
moed, liefde en rust kan ik niet meer geven
nu hogere machten anders bepaald hebben.
Het script over het einde is al geschreven,
rest enkel de vraag nog wanneer de regisseur
de touwtjes in handen zal gaan nemen
en tot actie over durft te gaan.
Kijkend naar je gesloten ogen hoop ik dat je ze nog ooit open zal doen
Pas nu je aan je laatste dagen bent begonnen
komen de verhalen over jouw leven los,
hoor ik wat voor geweldig mens je was;
en uitgerekend jij ligt nu daar op dat bed.
Onverdiend, onverwacht, tranen van angst en verdriet,
met een voet op aarde en een in de hemel.
Ik hield van je, houd van je en zal van je blijven houden.
Je bent, was en zal altijd mijn oma blijven.