een cirkel doorbreken,
hoe doe je dat,
vroeg je mij
een eerlijk,
maar moeilijk antwoord,
nog iets om over na te denken bij
graag hakte ik voor jou de knoop door,
sprak ik een magische wens uit,
nam ik over al je pijn
alleen kan ik niet beslissen,
kan ik niet toveren,
maar kan ik wel luisteren en er voor en naast je zijn
het zit zo diep,
het trekt je mee naar de afgrond,
een ware nachtmerrie die ik als vriendin aanschouw
ik wil je niet kwijt,
dus neem al je moed samen en trek je op,
ik gooi het je toe... grijp het touw
trek je even een kleine stap al op,
zeg keiluid tegen de es stop,
zoek naar een geschikte plaats voor hulp en raad
en vergeet nooit dat je er niet alleen voor staat!
-GHM-