Kapstok
Aan ijz'ren ruggengraat gehangen
in formatie met kompanen
rij na rij van stangen
ribben, wervels of plastic glijbanen.
Hemden, vesten, weefsel ondersteund
en broeken dubbel geplooid
van 't lachen tegen elkaar aangeleund
door driftige handen dooreengegooid.
Wat ik allemaal niet zou doen
om alleen maar weefsel te zijn
gevangen in jouw tongzoen.
Zeg "ja", 't is bijna valentijn
tegen woensdag moet ik 't weten
want donderdag wil ik met je daten.