Problemen,
Ik lig hier
Hopen op plezier
Hier denkend over m'n problemen
In de hoop dat iemand het zal wegnemen
Het word me allemaal teveel
En ik laat mezelf al niet meer heel
Ik moet kappen met deze onzin
Maar waneer zie ik dat in
Ik voel me elke dag zo anders dan de rest
En word om alles maar gepest
Al die problemen die zich opkroppen
Probeer ik weg te proppen
Maar ze komen steeds maar weer
En ze doen me zeer
Maar zo erg heb ik het nog niet
Maar toch doet het me verdriet
Anderen hebben het erger dan mij
En hun zijn al helemaal niet blij
Maar hun proberen wat van hun leven te maken
En ik bemoei me steeds met erge zaken
Waardoor ik weer in de put terecht kom
En dat is gewoon van mezelf zo dom
Maar hoe kom ik hier van af
Zonder ruzie met iemand of straf
Ik wil normaal kunnen leven
En om mensen kunnen geven
En niet aan mijn problemen denken
Maar andere liefde schenken
Ik wil leven zoals het moet
Want dat doe mij en anderen goed
Ik wil anderen kunnen helpen
En hun pijn stelpen
Zodat ze zich beter voelen in tijden
Waarin ze weer moeten lijden
Ik wil dat hun het ook goed krijgen
En dat ze niet meer over problemen hoeven te zwijgen
Maar zich kunnen uiten
En niet zichzelf buiten sluiten
Want zo hoort het niet te zijn
Ze moeten zich kunnen uiten want dat voelt fijn
Ze hebben liefde nodig en moed
Want alleen zo komt alles weer goed.
Misschien klopt ie niet maarja.
XX