grijs, kaal, koud, nat
de winter hebben we weer gehad
een lichtje, een eerste straal
de vogels komen weer allemaal
bladeren, licht en donkergroen
zomaar iets dat ik vernoem
maar met die kleuren van de natuur
kijk ik toch weer iets minder zuur
maar het heeft ook mindere kanten
want nu komen weer die ambetanten
vliegen, muggen en ander ongedierte
komen binnen met heel veel fierte
's nachts: zoem, mep, blauw oog
dierenrechtenorganisaties houden hun betoog
Maar een enkel woord over mijn lijden?
Mensen zijn slechts feestmaaltijden