Valentijn,
welke liefde ook je hart beroert
schreeuw het uit
voor je vergeet
en banaliseert
het jezelf
voor eeuwig verwijt
voordat je
geen kans meer krijgt
de ultieme boodschap
uit te schallen
al die liefdes
verholen in dagdagelijkse
routine en ondankbaarheid
of
heimlijk koesterend
verborgen uit burgerlijk fatsoen
wegdeemsterend
in de onuitgesprokenheid
soms zo nutteloos
maar toch doorleefd
je dacht
niet de moeite ze te vertellen
wat bespaar je jezelf
en je omgeving
slechts één ding
te uiten
de essentie van je zijn