Waarom kijkt ge niet naar mij
Als ik uw ogen in pretentie neem
Als mijn gelaat uw schaduw manifesteert
Obscuur mijzelf aan u verleen
Ik schenk geen aandacht aan
Fertiele lezingen
Gewaagd is mijn habijt,
Ik reik mijn ogen naar u uit.
Leeft niet op sloffen, vlieg u uit
Ik laat geen mens aan u verstaan
Geen adelaar zijn nest verlaat
Geen gier zijn ogen sluit
Ik laat geen mos mijn huid begroeien
Laat geen ziel mijn stelen gaan
Ik wil en zal een eeuwig smeken
Zonder weer en wind ook breken
Vruchteloos… mijn aangezicht
Verwarring trotseert niets dan spoed…