Als je verjaardag valt op Valentijn
Zou het tweemaal feest vieren moeten zijn
Doch er kon nog geen bloemetje van af
Ik kon slechts hopen het komt achteraf
Maar mijn zon ruste op de schaduwlijn
Daar waar niemand dromen kan zonder pijn
Of de duisternis grijpt je in het graf
Waar liefdeswoordjes klinken als geblaf
Zo beleef ik deze dag vol chagrijn
Hopend van oh was ik maar terug klein
Tot een bloemenstengel als toverstaf
Plots mijn moeder en vader teruggaf
Wat had ik het op vaderschoot toch fijn
Bij die mooiste bloem zijnde moeder mijn
En ik vond Valentijn niet meer een straf
Maar een geschenk die mij het leven gaf