Zachte stiltes laten toe
Elkaar te denken
En bedacht te worden
Scherpe stiltes dwingen
Tot praten, maar gezochte woorden
Leiden niet tot spreken
Sprakeloze stiltes zorgen voor
Met verstomming geslagen blikken
En onvermogen iets te zeggen
Stiltes voor de storm
Een angstig, op z’n hoede afwachten
Of doen alsof alles goed gaat
Koppige stiltes, dwarse stiltes
Droevige stiltes, stiltes van uitputting
Stiltes van onmacht of machtige stiltes
Zwijgen kan in alle talen
Maar als jij stil bent
Zeggen je ogen alles...