Bataafse buren,
vermeende volkeren van verdraagzaamheid,
multiculturele biotoop,
vrede voor verscheidenheid.
De trotse tolerantie ging teloor,
Zwarte zwammer zwaaide rechtse vuisten,
beloofde buitenlanders werende knuisten,
heeft vast veel respect voor Pruisen...
Heen ging de goede Nederlandse naam,
van verdraagzaamheid, tolerantie...
Aan Hollands wankele windmolens
hangen heden hakenkruisen...
Getekend,
een Belg van Waalse afkomst, met familie uit Vlaanderen, Brussel, Italiƫ, Duitsland, Congo en Ghana, en vrienden uit Nederland, Polen en Tsjechiƫ...