Donkere tonen doorboren m’n oren
En treffen mij midden in m’n hart
De stroom van klanken voert me mede
En brengt me naar m’n binnenste ziel
Ik drijf op een zee van emoties
Laat mij tot tranen toe ontroeren
Voel het leed door al mijn aderen stromen
Beleef zijn ziel en maak een tocht door mij
De laatste klanken sterven weg uit m’n oren
De belevenis van schoonheid is helaas voorbij
Volledige innerlijke rust valt over mij
Ben weer een stukje nader tot mezelf gekomen
(Shostakovich was een Russisch componist,
bekend om zijn tragische muziek)