Bomen laten bladeren vallen
Mensen laten vrienden los
Nieuwe bloemen ontstaan teder
in de schoot van moeder Aarde
om te verwelken
in een roestige vaas
Maar als een kind ze plukt
met zachte handen
of een jongen ze
aan z’n liefje geeft
Is die ene bloem
in al haar kleuren
het mooiste wonder van de eeuw