Weken geleden…..
Het is nu bijna een week geleden
Sinds we je hebben gecremeerd
Nu ruimen we alles leeg, maar onthouden wat je ons hebt geleerd
Het is nu bijna twee weken geleden
Sinds je overleed
Dat je ons achter moest laten is iets wat je speet
Het is nu bijna drie weken geleden
Dat je de laatste week in het ziekenhuis lag
Had ik toen maar geweten wat ik daarna allemaal zag
Het is nu bijna vier weken geleden
Dat je voor de tweede week ziek in het ziekenhuis moest verblijven
Toen had ik er nog geen idee van, dat ik zo snel je afscheidsgedicht zou schrijven
Het is nu bijna vijf weken geleden
Dat mijn oom je plots naar het ziekenhuis bracht
En dat hij daar bleef zitten bij jou, de hele nacht
Het is nu bijna zes weken geleden
Dat we dachten dat je een simpele buikgriep had
We hadden er nog nooit met iets zo naast gezeten als met dat…..