stilte in de liefde
zoals de stilte 's morgens vroeg
als de wind niet waait
de treinen nog niet rijden
een autoloze dag
iedereen nog slaapt
de schaapjes grazend op de afgelegen weide
de vogels hangen in de lucht
de zee kabbelt rustig aan het strand
de frisheid van de ochtend
de dauw om me heen
een nevel boven het mooie landschap
het water in de sloot onbewegelijk
een wandelaar loopt bedaard
ik kijk kalm om mij heen
en zie hoe vreedzaam het hier is
ineens begint de zon te komen
de stralende bol was verborgen achter de horizon
het geheim wordt wakker
mijn liefde had zich al tijd koest gehouden
zwijgend komt het naar jou toe
mijn liefde begint weer te leven