De lucht is hier grijs en troebel
en de wolken hebben de hoge bomen
gevangen genomen.
Hier wonen mensen zoals ik
en staan huizen zoals dit
in de polder geschreven.
Vanmorgen werd ik wakker
in een trein die door mijn gedachten gleed
en ik wacht nu nog steeds
op een eindpunt of een noodstop