In de ochtend staren zij mij aan,
paars,wit en geel zie ze daar staan,
het is niet te geloven,
ze steken hun neus zo maar boven.
De lente fee gaat met haar stafje,
ik zag haar gaan ,net nog,op een drafje,
voor haar zijn het drukke tijden,
vliegensvlug gaat zij ons bevrijden.
Af toe geeft het nog wat strijd,
maar van de kou worden wij zeker bevrijd,
tikt met haar staf op iedere boom,
zij ontwaken uit een koude droom.
Overladen met blad en vruchten,
laat zij "Koning Winter", voor een poosje vluchten,
tovert kleuren blauw,rood en geel,
zij doet dat ,met een haar bijzondere penseel.
Iedereen van klein tot groot, kom uit je winterdromen,
laat je verleiden de lentefee is gekomen!