Lieve U. en M.
vandaag mag dan de zon buiten niet stralen
en een massa grijze wolken hier drijven
ook mag de wind heel hard blazen
en is het al bij al vrij koud
toch zal de zon aanwezig zijn in jullie harten
en zal de hemel open klaren en schitteren
het zal wel lekker warm zijn bij jullie twee
en geef jullie Ja-woord maar gauw
straks is het feest en genieten zullen jullie
omdat wij niet er bij zullen zijn
wens ik jullie via dit gedichtje toch het beste toe
Gelukkig touwdag, en een dikke proficiaat voor alle bij
je nichtje en haar gezin!