Gek op allerlei pillen
Zou er nog meer willen
De Vergulde Pil:
zeggen wat je horen wil
Verzacht de realiteit
Ontziet de werkelijkheid
De Dikke Pil om weg te dromen
Kennis wat klaar te stomen
Groene, blauwe en rode
Hierbij een hapklare ode
Ook aan de capsules
Met hallicunerende formules
De Anticonceptie Bom
Die liegt er tenminste niet om
En de Bittere Pil,
Die had ik juist willen vermijden
Die kan ineens je keel doorsnijden
Je maag gevuld met pus en gal
Verdriet verspreid zich overal
Tot in je kleine tenen
Hopelijk is hij snel verdwenen
Tot diep in mijn darmkanaal
Het einde van een lang verhaal