de pijn snijd door mijn ziel
ik wou dat je een onbekende was
iemand die ik niet kende
en nooit meer hoefde te zien
maar nee je moest mijn "broer" zijn
een verachtelijke man
kinderen slaan
verkrachten
en geestelijk mishandelen
weet je wel wat je gedaan hebt
weet je wel welke gevolgen dat had
ik ben nu 15 jaar ouder
en ik kan je nog niet aankijken
als ik je zie val ik flauw
flauwvallen van angst
weet je wel hoe dat voelt
je krijgt dan het gevoel
dat je een nietsnut bent
iemand die nie sterk genoeg is
na al die jaren
om de pijn te trotseren
je hebt nu zelf kinderen
bedenk eens hoe zij
zich moeten voelen
als dit met hen gebeurd
1 ding beloof ik je
doe dit met je kinderen
en je bent nog niet zalig
dat beloof ik je
al zou ik het zelf niet kunnen doen
er zijn anderen die het wel kunnen