HeeJ Lieve Opa,
daar ben ik dan, alweer,
ik zit alleen op mijn kamer,
voor de zoveelste keer,
ik denk aan jou,
en aan de tijd dat ik nog gelukkig was,
aan de tijd dat jij nog bij mij was,
ik denk eraan,
hoeveel ik van je hou,
t is nu alweer bijna 6 jaar geleden,
dat mijn leven in stukken werd gescheurd,
mijn opa die als een vader voor me was,
gewoon weg, midden in de nacht,
zomaar overleden,
we dachten dat alles goed met je ging,
je maakte die dag nog allenaal grapjes,
we gingen samen naar het strand!
dat was de laatste keer dat ik je zag,
en het mooiste beeld dat ik nog heb,
want daar liepen we samen met zijn tween langs de zee,
hand in hand,
gewoon al bijna 6 jaar ben je weg,
sinds die verschrikkelijke nacht,
t gaat niet goed met me sindsdien,maar slecht!
waarom moest jij nou gaan?
miste god zijn beste engeltje?
waarom mocht jij niet langer hier op aarde bestaan?
ik zit hier alleen op mijn kamer,
ik heb mijn ogen dicht,
ik denk aan jou,
ik hoor je stem en zie je gezicht,
het lijkt allemaal zo echt,
alsof je hier nog bent,
maar dan open ik mijn ogen,
en word verblind door het velle licht,
ik besef het nu pas,
nu pas, nu ik hier helemaal alleen zit,
hoe kon dit nou gebeuren?
je was er nog niet klaar voor!
je zat nog vol met pit,
ik denk nog steeds aan jou,
jij was de enige die mij kende,
niet mara een klein beetje, maar echt door en door!
er rolt een traan over mijn wang,
ik veeg hem weg,
ik wil niet dat iemand hem ziet,
ik weet dat je niet wilt dat ik huil om jou,
maar ik hebnog steeds zoveel pijn en verdriet,
leven zonder jou is verschrikkelijk moeilijk opa,
maar ik weet dat ik door moet gaan,
het liefst wil ik alles opgeven en verlost worden van deze pijn,
maar opa,
ik beloof je dat ik niet op zal geven,
ik zal een echte rassel zijn!
k zal genieten van die kleine dingen,
precies zoals jij mij dat hebt geleerd,
ik staar nu uit mijn raam,
mijn wereld staat stil,
terwijl de mensen om me heen vrolijk verder gaan,
mensen vinden dat ik overdrijf,
en dat ik verder met mijn leven moet gaan,
maar dat lukt me niet ,
want het lijkt alsof de tijd is stil blijven staan,
mama zegt dat ik het nu pas ga verwerken,
ik wil niet dat je wegbent!
k wil je nog zoveel zeggen,
en ik wil je nog zoveel vragen,
alleen gaat dat nu niet meer,
en juist dat doet me ontzettend veel zeer!
lieve opa ,
ik zal nooit vergeten wat u voor mij heeft gedaan,
en ik zal altijd van je blijven houden ook al ben je nu weggegaan,
lieve opa rust nu maar zacht,
dat hefet u verdient,
dikke kus van je kleine meid