Pokerface
...........
Als ik iemand tegenkom
op mijn gezicht een glimlach.
Zodra diegene weer vertrekt,
verdwijnt de glimlach met hen mee.
Dan verandert mijn gezicht
weer in het gewoonlijke.
In een gezicht dat alleen maar
boos of somber kijken kan.
Mijn gezicht zegt
dat ik niemand nodig heb,
terwijl mijn ogen smeken om
wat zorgzaamheid en liefde.
11/03/08