de nacht
o donkere nacht zo koud en stil
luister jij naar wat ik zeggen wil?
ik ben zo eenzaam en alleen
want mijn liefde die ging heen
ik ben op zoek naar iemand die luisterd
iemand die me weer wat moed influisterd
een luisterend oor, een troostend woord
is er dan niemand die mijn noodkreet hoort?
heel alleen met mijn verdriet
niemand die mijn tranen ziet
die eenzaamheid, het doet zo'n pijn
waarom mag ik niet gelukkig zijn?
o, donkere nacht, tegen jou kan ik praten
ook al zal dit niet veel baten
je zegt niks terug, je brengt geen raad
je maakt me zo eenzaam dat ik je haat
ga nu heen nacht koud en kil
licht en warmte is wat ik wil
een beetje zon in mijn bestaan
de weg van geluk wil ik begaan
ik smeek je nacht, geef mij toch weer
het geluk, de liefde van weleer
ik vraag aan jou laat mij weer leven
een web van liefde wil ik weven
gun me nu toch dit geluk
maak die droom nu toch niet stuk