Zie ze staan kijken
nooit hebben ze tranen gezien
verborgen kwetsbaarheid
steeds de masker paraat
gevoelens horen in een bunker
maar je tranen zijn echt
in eerste instantie zout en bitter
maar geleidelijk
worden tranen zoet en zacht
openen de deuren van je hart
laat ze maar kijken
naar al die tranen met onbegrip
de vrijheid is je traan
die steeds weer adem geeft
te overleven met jezelf
alles kan je aan
gewoon door jezelf te laten gaan
confrontaties zijn nuttig
anderen te laten zien
voor wie jij staat, jezelf
zou het jaloezie zijn
dat ze je tranen
niet kunnen aanzien
of is het een gebrek aan liefde
voor hun eigen tranen
jij overwint je strijd
door je traan een plaats te geven
niet alleen bij verdriet
maar in elk gevoel in jezelf
die de vrijheid wil ervaren.
13-03-‘02/13:35