Jaren lang de verborgen waarheid in aanschouw genomen
Nu levend voor de dag met een cynische glimlach
Een jongen zo bomvol emotie, maar lijkt zo sereen
Beweegt zich voor in een traag tempo door het leven
Wetend dat straks al zijn woorden goudgekleurd zijn
Jij kan toch ook wel zien dat ik aan het vlammen ben
Het beest en het kind zijn bezig met de eenwording
Zie de schimmen nog meer context en textuur krijgen
Mijn leven is alleen nog de kunst van te overleven
Ik lijk dan helemaal vervreemd van alles wat ik weet
Er bestaat geen grip op mijn woorden begrijp het
Dit is het levenswater dat jou dorst zou gaan lessen
Jaren stond er een doodskop op de top van de taart
De geur van oorlog en dood schilderden de harten zwart
Vandaag ruik ik een verschil zie ik de tekenen vaker
Na elk geschreven mededeling worden mijn woorden leger
Inhoudsloos lopen mensen met hun gedachtes weggedrukt
Mensen klagen maar doen helemaal niks met hun gevoel