Het is genoeg.
Van de wereld heb ik veel gezien,
Tegen het leven zeg ik doeg.
Want mijn doelen willen mij niet meer zien.
Bijna alle doelen in mijn leven
Aan wie ik mijn hart en ziel had willen geven.
Hebben het met mij nu wel gehad
En geven mij weg als klad
Zo wil ik niet meer verder,
Want met de duivel als mijn herder.
Lijkt het ware pad der liefde
Wat eens mijn hart doorkliefde
Verder weg dan ooit.
En is het maar de vraag
Of ik nog de moed kan opbrengen,
Om met onzekere schreden
Het pad der liefde te betreden.