'k ben op de vlucht
'k vlucht voor de storm die in je woedt
dat smeulend vuur
één ademtocht in die hete gloed
en hij ontbrandt
en alles wat ik zeg is dan verkeerd
de vlam van boos venijn
heeft op zijn weg al zoveel goeds verteerd
en altijd kwaad
je ziet de wereld door een boze bril
hoe ik ook praat
ik weet dat ik elk woord aan jou verspil
ik sla m'n vleugels uit
voordat ik omkom in die zwarte brij
ik laat het los
weg van de koude grond en ik ben vrij
wijd is het grote water
wijd is de blauwe lucht
'k zweef in een vrije vogelvlucht
een handvol lucht
dat is gebakken op het vuur van nijd
maar als ik zucht
blaas ik het weg en ben 'k ervan bevrijd
de don'kre wolk verdampt
ik zie de zon, de zee ginds aan de kim
het zilte zand
dat stralend wacht als aan een nieuw begin
wijd is het grote water
wijd is de blauwe lucht
'k zweef in een vrije vogelvlucht
de meeuwen schreeuwen zo vreugdevol
de wind die waait en de branding bruist
ik hoor het lied dat in de golven huist
wijd is het grote water
wijd is de blauwe lucht
'k zweef in een vrije vogelvucht