De tijd strompelt
door dakloze dagen
als het bestaan wordt weggetikt
op een zwoele zomerdag
als de IJssel lokt.
Spijt weggespoeld middels halve liters;
met heimwee naar wat eens was
deinen de lege flesjes op de golven
als de dronkaard weemoedig het water
als walhalla verkiest.
De tijd en het lot sloegen de handen ineen
met de dood van iedere dag.