Liggend in het water
Even nergens zijn
Niet hier, niet daar
Niet toen, niet later
Even niet voelen
Geen verdriet, geen pijn
Geen vreugde, geen lach
Water blijft stromen
Zoals tranen die niet
meer willen komen
Langzaam bereikend de rand
Maar geen toereikende hand
Niet levend, noch dood
Water dat kleurt rood
Hoofd nog net boven
Vechtend voor haar leven
Snakkend naar de dood
Zal ze het opgeven ?
Haar hoofd gaat onder,
Maar slechts voor even
Ze komt weer boven
Haar vuur wil niet doven
Een half uur lang
Vecht zij tegen de dwang
Om weg te gaan
Niet meer in dit leven te staan
Een plotse ingeving
Een plotse drang
De dood roept stil haar naam
Maar kijkend uit 't raam
ziet ze de zon weer schijnen
Haar tijd nog niet gekomen
Ook al zijn vervaagd
Al haar dromen