Meisje in het donker
Kan de slaap niet vatten
Draait om haar eigen as
Haar eigen muizenissen
Worden tot ware ratten
In een tranende waterplas
Bang zich te vergissen
Meisje in het donker
Wil geen posters zien
Bang dat ze naar haar
kijken, haar angst voelen
of openen misschien
Voor haar, een waar gevaar
Wat onrustig ligt te woelen
Meisje in het donker
Kijkt weer onder het bed
Heeft er een val onder gezet
En ik, ik lach haar toe
Ze word nu zelfs een beetje moe
Terwijl zij zacht haar ogen sluit
Schijnt een lichtje door haar ruit
Meisje in het donker
Lijkt mij heel erg ver weg
Maar voor ik haar welterusten zeg
Check ik in gedachten haar kasten
Verwijder gordijnen van hun kwasten
En doe zelf nog steeds een lampje aan
Steevast voor het slapen gaan
Meisje in het donker
Is eigenlijk helemaal niet zo bang
Denk ik, als ik mijn duster hang
Waar vroeger angst regeerde
Waar pijn de slaap beheerde
Op haar wang, van mij een zoen
Want dit is nu, en dat was toen