Wat je niet hebt, maar toch wil houden
Door te zeggen, als we zouden....
Zouden een huis de grond uit stampen
De planken door liefde gestut
Het hemelbed koop ik wel, uitgeput
Een leven lang rampetampen
Zeker wel tot aan de vut
Want ik ben dan een oude trut
Met levervlekken op haar handen
En stralend witte plastic tanden
En jij bent dan een oude man
Die nog steeds mooi schrijven kan
Met gerimpelde reebruine ogen
Wat liever, maar ook ingetogen
Wat klagend met een sigaret
Lig jij het liefste nog op bed
En ik, ik ben een oude draak
En jij, jij bent een bonenstaak
En zo, zo klimmen wij omhoog
Naar die warme Hemeltoog
Waar we de rest kunnen vervullen
Jij bent kaal, en ik heb krullen
Wat je niet hebt, maar toch wil houden
Door te zeggen, als we zouden....
Mijn hoofd geen kaartenhuis
Mijn hart onbekend met valse ruis
Mijn wens niet eens zo irreëel
Al met al, (g)een luchtkasteel