Nagedachtenis.
Als de tijd is daar
en je naam wordt afgeroepen.
Dan ben je met het leven klaar,
je krijgt geen tijd meer om te poepen.
De factor tijd is dan voorbij,
er is geen toekomst en geen heden.
De dood stemt mij eigenlijk blij,
misschien wordt er iets bij gebeden.
Je sterrenbeeld dat was een vis
en vissen hebben ruimte nodig.
Ja, je wist heel zeker en gewis,
familie vond jij eigenlijk overbodig.
Je was een kind van deze tijd,
maar als het sterven is aangebroken.
Krijg je toch opeens weer spijt
en wordt de familie aan gesproken.
Twee en twee bij elkaar opgeteld,
en je weet wel zus wat ik bedoel.
Zonder ziekte had je mij nooit gebeld,
weer geeft familie mij een rot gevoel.
Maar als broer heb ik gedaan,
wat jij misschien nooit had gedacht.
Ik ben meteen aan het schrijven gegaan,
dat jij daar zelf nooit aan hebt gedacht.
Nu sta je bij jouw zoon in huis,
al is het maar in een stenen kruik.
Ik geloof pas echt dat hij het rooit,
als hij jou met kruik en al heeft WEGGEGOOID.