Over het leven valt vel te klagen
want het zit vol tegenslage,
de ene volgt de andere op
binnen de korste keren staat de werled op z'n kop
maar er is ook veel om van te genieten
zelfs als je de planten nat gaat gieten
dan zie je een vlinder en een bij
en dan wens ik je dicht bij mij
dan kunnen we samen naar de vogels luisteren
en horen hoe de bomen fluisteren
ik wou dat het altijd lente was
want dan begint het leven pas
de rupsen gaan zich dan ontpoppen
en er komen bladeren uit de knoppen
alles wordt weer fris en groen
en dan geef ik jou m'n eerste zoen
dan lopen we 's avonds laat
bij zonsondergang over de straat
en dan fluister ik in je oor:
"wat is het leven toch mooi"