Zeg heb je het al gehoord,
Kaat van Dreutel is vermoord,
zij is gevonden op de vloer,
vastgebonden met een snoer.
Goedemorgen,meneer Vos,
mag U hondje zo maar los,
ach, dat arme kleine beestje,
eindelijk voor hem ook een feestje.
Zij van drie hoog achter,
heeft een verhouding met een pachter,
een met hele zwarte lokken,
ik ben mij het apezuur geschrokken.
Ja,je moet zoiets maar weten,
ik ben de vorige nog niet vergeten.
oh, wat kon hij toch mooi zingen,
kon wel een zangkoortje met hem beginnen,
Hulpvaardig was hij ook,
dan raakte zij danig van de kook,
jaloers dat ze was,niet te geloven,
zij dat mens,van drie hoog boven.
Wil jij nog wat voor de ramen,
zullen wij even kijken samen,
geraniums rode en witte,
daar kunnen wij lekker achter zitten.