De week rekt zich uit
naar een belofterijk weekend
en een donderdagmiddag
verlangt naar vijf;
de grote wijzer kruipt naar twee.
De overige minuten roepen in de verte
en een werkweek vormt slechts een flauwe echo
als de dagen zijn loon hebben verdiend
en een tot maandag
de arbeid even doen vergeten
de vrijdag luidruchtig lacht
maar de aankomende maandag
alweer zachtjes fluistert.