Vrijheid van meningsuiting - wat is dat?
Dat je zomaar alles mag zeggen,
ook al weet je dat het niet door de beugel kan?
Dat je mensen gewoon mag kwetsen,
ze net zoveel pijn mag doen als je zelf wil?
Vrijheid van meningsuiting - waar ligt de grens?
De grens? Bestaat die wel?
Alles kan toch, alles mag,
in de tijd van moed en kracht?!
De grens, wie heeft dat nou bedacht?
Ik moet mijn mening toch kunnen zeggen?
Ik moet toch mogen zeggen wat ik denk?
Trouwens, schelden doet geen pijn.
Dat zeggen ze dus dat zal wel waar zijn.
Pijn en verdriet bestaan niet meer,
ze maken je zwak en laf.
En schelden de mensen weer?
Dan zwijg je maar als het graf!
Je kunt er niks tegen doen.
Vrijheid van meningsuiting noemen ze dat.
Discriminatie is ook zo'n groot woord
het is gewoon een grapje van het lollige soort.
En al zal het discrimineren zijn,
hou maar je mond, we krijgen je wel klein.
Vrijheid van meningsuiting is snel als excuus gebruikt,
maar dat van anderen snel verbruikt.
1-0 staat het al snel.
Discrimineren is over de grens;
Onthoudt dat wél!