DE SLANGENBEZWEERDER.
Mijn vrouw heeft mij gebeld
en over een ontsnapte landpuntslang verteld.
Een dergelijk beest is nogal driftig
en naar het schijnt verschrikkelijk giftig.
De onsnapping is in Enkhuizen gebeurd,
het beest is ook nog gifgroen gekleurd.
Eigenlijk is hij zo groen als gras,
waardoor hij moeilijk te vinden was.
Stad en land in rep en roer,
maar van de slang geen ene moer.
De kleur staat ook niet zeker vast,
zijn kleur wordt aan de omgeving aangepast.
Zo ligt hij bij je voor de deur,
in zijn mooiste ebbenhouten kleur.
Of in zijn mooiste hemelblauw,
in de nieuwe tuinstoel van jou.
Met één beet van dit vreselijke dier,
sterven er 20.000 muizen hier.
Dit zeer onzinnige verhaal,
vertelt een nieuwslezer van het journaal.
Dat is in Enkhuizen een dubbele strop,
geen enkele muis durft de straat nog op.
Daarin schuilt het grootste gevaar,
de slang jaagt ook op mensen daar.
Iedereen is dus op jacht gegaan,
men gooit er scheppen geld tegenaan.
De huizenprijzen blijven steeds maar zakken,
zolang ze deze slang niet pakken.
Eén man wilde zijn schoonmoeder laten zoeken
en deed deze verklaring uit de doeken.
Eén beet in die giftige oude tang,
dat overleeft deze slang dan niet lang.
Zo houdt deze landpuntslang,
onze hele buurt wel in bedwang.
De politie, brandweer, E.H.B.O en G.G.G.D,
iedereen doet aan de zoektocht mee.
Een beloning is er nog niet uitgeloofd,
de hele buurt leeft als verdoofd.
Dus houd ik mijn vangst nog even stil,
omdat ik een beloning vangen wil.
Maar als mijn schoonmoeder morgen komt
en de slang zijn taak heeft gedaan.
Zal ik als eerlijke vinder,
met het heerlijke beest naar de politie gaan.