Ik heb heimwee naar mijn geboorteland
dat is hier ver vandaan.
Ik zou er graag nog eens
naartoe willen gaan.
De kinderen in dat land
kennen pijn en verdriet.
Maar als ze aan het spelen zijn,
denk ik niet dat jij dat ziet.
Onder het spelen lijken ze
alles te vergeten
totdat het spel ten einde loopt
omdat ze moeten eten.
In dat verre land
wonen straatkinderen,
velen uit huis getrapt
omdat ze de ouders hinderen.
Veel mensen in dat land
kunnen lezen noch schrijven
en als jij niet iets verandert
zal dat nog lang zo blijven!