Paternosterbolleke
haat het heilig schrijn?
Met een kop gelijk een knolleke
bengelend aan een begijn?
Wat niet mag dat mag wel
bolleke, bolleke, blijft nog even
bij die tokkelende totebel?
Maar bolleke wil leven
Paternosterbolleke, zal niet
blijven, noch, noch vinder
't is als hij 't bolleke ziet
Paternosterbolleke minder
Paternosterbolleke
haat het heilig schrijn?
Met een kop gelijk een knolleke
bengelend aan een begijn!