Jij ziet me niet
zoals anderen me zien.
Jij kijkt naar me
zoals je naar iedereen kijkt:
begripvol, meelevend,
misschien zelfs een tikkeltje liefdevol.
Jij begrijpt me
en laat me mezelf zijn.
Bij jou bloei ik open.
Alleen jij weet
wie ik echt ben,
wie ik echt kan zijn,
kan worden
als je me dat beetje vertrouwen geeft
en me voor even
mijn eigen leven laat leiden,
me voor even
mezelf laat zijn.
Alleen jij kent me echt.
Ik hou van jou.