gedicht: TD - Lentegevoel
dichter: Allysson
Het is weer lente
ja, ik weet het.
Maar het lentegevoel
blijft weg dit jaar.
Buiten is het
één grote modderpoel
en de regen
blijft maar vallen.
Ook mijn humeur
is niet al te best.
Zou dat iets
met elkaar te maken kunnen hebben?
Zou het zonnetje
toch gaan schijnen
als ik mijn tranen
verander in een lach?
Of leert de natuur me
om nu eens tevreden te zijn;
te kijken naar die mooie druppel
die de plant weer tot leven roept?
Het lentegevoel is nu misschien
nog even met vakantie,
maar zou gauw
weer een glimlach tevoorschijn toveren!