Het gevecht.
.................
Je keek me aan en zag mij vechten
voor een beetje aandacht van jouw kant.
Je zag mij vechten om mijn vader
met de persoon waar je van houdt.
Met de persoon die ons liet scheiden,
waar jij keer op keer voor koos.
Het leek je niet veel uit te maken,
want zij was alles wat jij wou.
Door telkens maar voor haar te kiezen,
zette je steeds een stap bij mij vandaan.
Totdat je zover was gelopen,
dat ik mijn vader niet meer zag.
Die man die daar achter haar stond,
was niet de vader die mij steunde,
knuffelde, aan het lachen maakte,
en zielsveel van mij hield.
Het gevecht was geƫindigd,
ik kon niet meer, je bent van haar.
En als jij nu gelukkig bent,
zal ik doen alsof ik het je gun.
05/05/08