~Ontdek de echte wereld~
Als ik naar de wereld kijk
zoals mij dat geleer is
zie ik pijn en verdriet
- niets opbeurend dus -
Maar als ik dan die bril
- de manier van kijken - af doe
ziet de wereld er echt
veel mooier uit!
Dan hoor ik een vogel fluiten,
zie ik een kat een raar sprongetje maken,
kan ik de dauwdruppels in het gras zien
en ruik ik de prachtige bloemen.
De wereldse kijk op de wereld
kleurt de helderblauwe lucht grijs,
verdampt de druppels in het gras
en verstoppen de kleuren van de bloemen.
Het maakt van een landschap
gevuld met prachtige kleuren
een zwart-wit beeld
waar alles dor en doods is.
Maar ik daag je uit:
zet die bril eens één keer af
en ontdek hoe mooi het leven écht is
en voor jou ook mooi kan zijn!