Het Afghanistan met zijn hoofdstad Kabul
Ligt mij achter de rug eens bij jou terug
Zei Luc bijna op pensioen tot Chris heel koel
Afgaan is ’t dan en dan gaan de jaren vlug
De visserij zijn netten, ze zijn er weg
Uit mijn oud Oostende van vroeger en toen
Tenzij ik mijn handen al op mijn buik leg
Denkend aan al die jaren legerrantsoen
Toen ik nog dronk met een ontspannend gevoel
Dat fris pintje bier al liggend op de rug
Als lag ik daar bij het uurwerk in de poel
In het park achter dikke Mathildes rug
Zo lig ik nu onderlegd in overleg
Hier kijkend naar al die blaadjes in het groen
Terwijl ik almaar door, “ik hou van jou”: zeg
Tegen Chris die ik nu zoen al op pensioen