Ik praat graag over mezelf,
urenlang, hele verhalen.
Neemt U mij dat niet kwalijk,
ik moet ze kwijt, in alle talen.
Echt, hier kan ik niets aan doen,
alles aan mij is interessant.
U kunt zich hier toch niet aan storen,
mijn verhalen scheppen juist ’n band.
Zoals dat verhaal van mij in de hooischuur,
hoe het mij daar is vergaan.
Verplaatst U zich maar even in mij,
U had het vast, precies, zo gedaan.
Elk verhaal is mijn verhaal.
Stil even, luister dan!
Verwerp nu Uw boze blik,
ik zie, U geniet hiervan.
Wel, kijk eens aan, het is al laat.
Zoveel verraadt Uw grote gaap.
Ook ik maan mijn hoofd dan maar tot rusten
en praat wel verder in mijn slaap.