zie ze marcheren
de soldaten van het kwaad
gevoedt door geld, macht en wellust
bedreven
in het zaaien van haat
uitvoerders van orders
in opdracht van het spiedende oog
het gestamp van hun laarzen, monotoon
als op de maat van een metronoom
voorspellers
van geweld en verdriet
verstopt achter maskers van gewapend beton
gezichten hebben zij niet
Val aan en vernietig! beveelt nu het oog
en spoort zijn pupillen aan
tot roof en slachting, moord en verkrachting
maar ons verzet zal tot 't uiterste gaan
het gevecht is begonnen
oog om oog, tand om tand
kom trek met ons ten strijde!
wij zullen winnen want net als altijd
heeft het goede
ook het geluk aan zijn zijde